Fortsatt ledige NUFF-plasser

Comment

Fortsatt ledige NUFF-plasser

LIKER DU FILM? Er du mellom 15-26 år og bor i Troms?

Da har vi tidenes gladnyhet: det er fortsatt plasser igjen som deltaker under årets workshop på verdens beste filmfestival for unge - NUFF. Dette er en utrolig spennende og lærerik opplevelse hvor du får mulighet til å møte mange andre kule mennesker, skape mange minner, og se mange kule filmer.

Workshopen koster 1000 kr, men om du er fra Troms kan du få alt tilbake ved å søke til talentfilmfondet på TVIBIT. http://tvibit.net/talentfilmfond/

MELD DEG PÅ HER:  https://www.nuff.no/workshop-entry

Comment

NUFF 2017 kommer i juni

Comment

NUFF 2017 kommer i juni

NUFF – Nordisk Ung Film festival starter snart på TVIBIT.

TVIBIT’s største arrangement går av stabelen fra 16. – 25. Juni. Da blir det filmworkshop med mange spennende filmprofesjonelle, seminarer om aktuelle tema som VR og 360 graders-film og du får se film fra unge filmskapere.

Over 10 dager kan du møte hyggelig folk fra hele verden og ha det gøy på TVIBIT.

Sjekk ut www.nuff.no

Filmprogrammet slipper vi 1. Juni!

Comment

Screen Filmworkshop på Tvibit

Comment

Screen Filmworkshop på Tvibit

Vi ønsker årets Screen-deltagere velkommen til Tromsø! Høsten 2016 sendte vi 6 norske deltagere til Sør-Afrika og Kenya, nå har vi fått 3 kenyanske og 3 sør-afrikanske deltagere hit.

De siste tre dagene har vi, Tonje og Stian, holdt filmkurs med de her på Tvibit, med mål om å lage deres første film her i Norge. På bare tre dager har de lært masse om dokumentarfilm, i tillegg til å planlegge, filme og redigere sin egen. I prosessen har vi hatt interessante samtaler om hva dokumentarfilm egentlig er og hvilke valg en kan ta for å lage god dokumentarfilm.

Hele gjengen har vist et stort engasjement hele veien, og sitter seg i mellom på mye kunnskap. Vi gleder oss til å se de mer i arbeid de neste tre månedene!

Comment

Filmskaper på vei - Hanna Suni

Comment

Filmskaper på vei - Hanna Suni

Hanna Suni er 20 år fra Ramberg i Lofoten i Nordland. Hun bor nå i Tromsø, og er en energifull ung filmskaper som til daglig kan bli sett på Tvibit fordypet i et manus eller i en filmrelatert samtale.

«Jeg ble ferdig på videregående i fjor vår. Siden har jeg prøvd å ta steget inn i den profesjonelle filmbransjen, jeg har jobbet på kortfilmer og en tv-serie. Etter jul sparte jeg opp penger for å jobbe på egne prosjekter. Nå går hverdagen mye i å henge på Tvibit. Her sitter jeg og skriver, og prater med andre filminteresserte ungdommer.»
 

Tre ganger prisvinner

Hanna Suni mottar pris for kortfilmen "Still ingen spørsmål"

Hanna Suni mottar pris for kortfilmen "Still ingen spørsmål"

Mellom 22. og 26. mars i år deltok Hanna Suni på Amandus Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival med to filmer. Hun reiste til Lillehammer hovedsakelig for å delta på en manus-workshop i regi av festivalen, men fikk seg en hyggelig overraskelse under prisutdelingen. Tre hyggelige overraskelser for å være nøyaktig.

«Det var spesielt. Det var veldig uventet. Jeg var så fokusert på manus-workshopen jeg var på i forkant av festivalen. Først når prisutdelingen kom innså jeg at jeg hadde film på festivalen som kunne vinne priser. Jeg ble ropt opp som den første prisvinneren på festivalen. Ja, så kom det jo flere priser utover kvelden. Begge filmene er et samarbeid med co-regissøren min Iver Jensen. Gøy at begge våre små prosjekter ble så godt tatt imot og var så godt likt.»

Hanna Suni vant priser for beste kinematografi og beste kortfilm med filmen «Still ingen spørsmål». «Det var et skoleprosjekt som vi bestemte oss for å gjøre noe mer ut av. Vi la ut atten tusen kroner fra egen lomme for å leie et bra kamera. Vi fikk med klassekamerater og skjøt den over en helg.» sier Hanna om kortfilmen. Hun vant også pris for beste musikkvideo for «Feel Your Fire», som var filmet på en natt.

«Jeg er egentlig ikke glad i oppmerksomhet, men etter hvert har jeg skjønt at det er viktig i den bransjen jeg vil inn i. Folk må vite om deg for å vite om arbeidet ditt, og det er viktig som filmskaper at folk ser det du har laget.»
 

Just do it!

For de i startfasen og de som vil begynne med film kommer hun med følgende råd.
«Det er bare å starte et sted. Start der du er. Få med venner ut, film på mobilen om så. Her i Tromsø er dere jo så heldig at dere har Tvibit, du kan låne masse filmutstyr gratis. Jeg ville utnyttet det for alt det er verdt. Jeg startet med et bittelite kassettkamera. Bare bruk det dere har. Ikke bekymre dere for budsjett og sånn, bare kjør på.»
 

Veien videre

«Nå i slutten av denne måneden skal jeg på en festival i Seattle med kortfilmen min («Still ingen spørsmål»). Vi sitter også og venter på svar fra andre festivaler vi har meldt den på. Også skal jeg på en manusworkshop på Sommarøy med en ny kortfilm. Også er det planlagt å ha en kortfilminnspilling i sommer. I høst skal jeg jobbe med langfilmen min.»

Comment

Effektgruppa på Tvibit

Comment

Effektgruppa på Tvibit

De siste 5 fredagene har vi hatt en herlig gjeng ungdommer på Tvibit Film for å lære spesialeffekter av alle slag. Ledet av Stian Andreassen har de produsert en rekke effekter, sammen og hver for seg. Målet med gruppen er å bli bedre og lære av hverandre, så man kan ta med seg lærdommen inn i egne filmprosjekter.

Programmet som er brukt er Adobe After Effects, et lagbasert effektprogram. Noen av de som deltar har aldri rørt programmet før, og har på kort tid satt seg inn i det og klart å lage noen imponerende effekter!

Effektgruppen møtes 2 timer hver fredag, fra klokken 15:00 til 17:00. Det er åpent for alle unge med en interesse for å lære og produsere spesialeffekter. En trenger ikke å ha gjort det før, men det er en fordel å ha klippet litt film før.

Her er en samling av det som har blitt produsert de siste 5 fredagene!

Comment

Dokumentarfilmverksted på Amandus

Comment

Dokumentarfilmverksted på Amandus

18. – 22. mars

Espen og Tonje på Filmveksthuset Tvibit har holdt kurs i dokumentarfilmskaping, fra ide til ferdig film i Lillehammer. Sammen med en gjeng flotte ungdommer, ble det to dokumentarfilmer, "Dagdrømmere" og "Hjerteslag og Hestekrefter". Filmene fikk premiere under åpningssermonien til Amandus Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival. Litt nervøse, men også stolte var de over å få vise filmene sine der. 

Håper gjengen fortsetter å jobbe for å utvikle talentene sine innen film og lager kick-ass filmer! 

Takk for oss!

 

Her kan du se de ferdige filmene ungdommene skapte:

 

Bildet tatt av Amandus Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival

Bildet tatt av Amandus Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival

Comment

Ableton Workshop

Comment

Ableton Workshop

6-7. februar tar Josef Bamba med seg talentet bak artistnavnet YEARS til Tromsø for å gi deg en workshop med fokus på mulighetene som ligger i programvaren Ableton. Ferdighetene kan også overføres til bruk av andre programmer som Logic og FL-studio.

På workshopen vil du få introduksjon av programvaren og bli vist eksempel på bruk. I tillegg blir det tid til å programere og vise frem eget materiale. 

 

 

Comment