Første tildeling Tvibitstigen

TVIBITSTIGEN: Her er noen av de totalt 23 mottakerne av stipend fra Tvibitstigen, som til sammen har delt ut 500.000 kroner. Det går til alt fra scenekunstnere til fotografer, musikere og magasinskapere. Foran: Åsne Storli (dansekunst), Espen Jenssen (tilrettelegger/arrangør), Marion Bouvier (magasin) 2. rad: Kristian Arne Bruun Lorentzen (musikk), Lisa Skoglund (musikk), Agnese Zile (magasin) 3.rad: Martin Hamre Mathisen (teknologi/app), Nikolai Schirmer (film), Joakim Åsmund Hansen (musikk) 4.rad: Jessica Alice Elstad (design), Camilla R. Nicolaisen (kunst), Robin Røstvig Mathisen (musikk) Bakerst: Vitek Krajcovic og Kevin Lucas (kunst) Fra Tvibit: Mia Eriksen, Sif Vik og Vilde Fjeldheim Wold Foto for Bladet Nordlys: Ylva Schwenke      

TVIBITSTIGEN: Her er noen av de totalt 23 mottakerne av stipend fra Tvibitstigen, som til sammen har delt ut 500.000 kroner. Det går til alt fra scenekunstnere til fotografer, musikere og magasinskapere. Foran: Åsne Storli (dansekunst), Espen Jenssen (tilrettelegger/arrangør), Marion Bouvier (magasin) 2. rad: Kristian Arne Bruun Lorentzen (musikk), Lisa Skoglund (musikk), Agnese Zile (magasin) 3.rad: Martin Hamre Mathisen (teknologi/app), Nikolai Schirmer (film), Joakim Åsmund Hansen (musikk) 4.rad: Jessica Alice Elstad (design), Camilla R. Nicolaisen (kunst), Robin Røstvig Mathisen (musikk) Bakerst: Vitek Krajcovic og Kevin Lucas (kunst) Fra Tvibit: Mia Eriksen, Sif Vik og Vilde Fjeldheim Wold Foto for Bladet Nordlys: Ylva Schwenke

 

 

TVIBITSTIGEN

Tvibit opprettet høsten 2017 en støtteordning som gir unge mennesker i Nord-Norge og på Svalbard muligheten til å realisere sine egne idéer og aktiviteter innen kulturelle og kreative prosjekter. Ordningen kalles Tvibitstigen og er opprettet i samarbeid med Sparebankstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge.

Første runde hadde søknadsfrist 15.oktober; det kom inn totalt 40 søknader fra hele landsdelen, hvorav 23 prosjekter fra hele landsdelen fikk tilskudd. Nivået på søknadene var meget høyt. 

Totalt delte Tvibitstigen ut kr.500.000,- til 23 prosjekter fra Nordland, Troms og Finnmark:  

Musikk: 8 

Scenekunst: 3 

Film: 2 

Kunst/design: 2 

App/teknologi: 1 

Tekst/Magasin: 1 

Fasilitør/tilrettelegger/Booking: 3 

Arrangement/festival: 3

Les mer om tildelingene og prosjekten i Bladet Nordlys

 

Mia EriksenComment