Filmskaper på vei - Hanna Suni

Hanna Suni er 20 år fra Ramberg i Lofoten i Nordland. Hun bor nå i Tromsø, og er en energifull ung filmskaper som til daglig kan bli sett på Tvibit fordypet i et manus eller i en filmrelatert samtale.

«Jeg ble ferdig på videregående i fjor vår. Siden har jeg prøvd å ta steget inn i den profesjonelle filmbransjen, jeg har jobbet på kortfilmer og en tv-serie. Etter jul sparte jeg opp penger for å jobbe på egne prosjekter. Nå går hverdagen mye i å henge på Tvibit. Her sitter jeg og skriver, og prater med andre filminteresserte ungdommer.»
 

Tre ganger prisvinner

Hanna Suni mottar pris for kortfilmen "Still ingen spørsmål"

Hanna Suni mottar pris for kortfilmen "Still ingen spørsmål"

Mellom 22. og 26. mars i år deltok Hanna Suni på Amandus Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival med to filmer. Hun reiste til Lillehammer hovedsakelig for å delta på en manus-workshop i regi av festivalen, men fikk seg en hyggelig overraskelse under prisutdelingen. Tre hyggelige overraskelser for å være nøyaktig.

«Det var spesielt. Det var veldig uventet. Jeg var så fokusert på manus-workshopen jeg var på i forkant av festivalen. Først når prisutdelingen kom innså jeg at jeg hadde film på festivalen som kunne vinne priser. Jeg ble ropt opp som den første prisvinneren på festivalen. Ja, så kom det jo flere priser utover kvelden. Begge filmene er et samarbeid med co-regissøren min Iver Jensen. Gøy at begge våre små prosjekter ble så godt tatt imot og var så godt likt.»

Hanna Suni vant priser for beste kinematografi og beste kortfilm med filmen «Still ingen spørsmål». «Det var et skoleprosjekt som vi bestemte oss for å gjøre noe mer ut av. Vi la ut atten tusen kroner fra egen lomme for å leie et bra kamera. Vi fikk med klassekamerater og skjøt den over en helg.» sier Hanna om kortfilmen. Hun vant også pris for beste musikkvideo for «Feel Your Fire», som var filmet på en natt.

«Jeg er egentlig ikke glad i oppmerksomhet, men etter hvert har jeg skjønt at det er viktig i den bransjen jeg vil inn i. Folk må vite om deg for å vite om arbeidet ditt, og det er viktig som filmskaper at folk ser det du har laget.»
 

Just do it!

For de i startfasen og de som vil begynne med film kommer hun med følgende råd.
«Det er bare å starte et sted. Start der du er. Få med venner ut, film på mobilen om så. Her i Tromsø er dere jo så heldig at dere har Tvibit, du kan låne masse filmutstyr gratis. Jeg ville utnyttet det for alt det er verdt. Jeg startet med et bittelite kassettkamera. Bare bruk det dere har. Ikke bekymre dere for budsjett og sånn, bare kjør på.»
 

Veien videre

«Nå i slutten av denne måneden skal jeg på en festival i Seattle med kortfilmen min («Still ingen spørsmål»). Vi sitter også og venter på svar fra andre festivaler vi har meldt den på. Også skal jeg på en manusworkshop på Sommarøy med en ny kortfilm. Også er det planlagt å ha en kortfilminnspilling i sommer. I høst skal jeg jobbe med langfilmen min.»