HIP HOP, POPPING OG HOUSE WORKSHOP

Rina Marie Abantao ble introdusert til urban dans da hun startet på Askim Danseverksted på tidlig 2000-tallet. Hun har studert dans i Norge, Danmark, Sverige, Kina, Frankrike og USA, og hun er i dag en av grunnleggerne av CLASHcph, en frivillig urban danseorganisasjon, og Concrete Soul crew. Rina Marie anser seg selv som en som bevarer og viderefører tradisjonene i den urbane dansekulturen. Hun reiser ofte til USA for å lære av det verdenskjente kompaniet Urban Artistry og for å oppleve kulturen på nært hold. Rina Marie har undervist, gjort forestillinger, koreografert, organisert prosjekter og arrangementer, vært dommer, og battlet både lokalt og internasjonalt.

Rashaad Hasani Pearson er et barn av musikk og bevegelse. Oppdratt av lyden av Soul, RnB, Funk og Hip Hop. Bevegelse var en naturlig progresjon til musikken. Mennesker responderer til lyd og deler med hverandre som et samfunn. Et pivotalt øyeblikk var da han flyttet til Washington DC område og møtte Junious Brickhouse som senere ble hans mentor. I løpet av denne tiden ble han en del av crewet Assassins (Warriors of Light) og organisasjonen Urban Artistry. Det var der han utviklet seg mest som en kunstner. Hans forskning ledet ham til å lære om- og  preservere ulike tradisjoner. Rashaad har spesialisert seg i Popping-, Strutting-, Locking-  og Hip Hop tradisjoner. Han har tatt til seg ulike verktøy og utviklet nye egenskaper som ”Lead Artistic Director”, mentor, pedagog, ”community leader”, koreograf og arrangør av arrangementer.


Vi kjører tre forskjellige workshoper i disse stilene 1. desember 2018:

kl: 12.00 -13.00, Hip hop med Rina og Rashaad - De vil lede studentene igjennom en Hip Hop opplevelse. Studentene vil bli veiledet gjennom tradisjonelle Hip Hop bevegelser som “bounces”, “rocks” og “swings” slik at man kan etablere ulike “grooves”; dette ved å bruke et spekter av Hip Hop musikk.

Kl: 13.15 - 14.15, Popping/Booaglo med Rashaad, dansestilen har sine røtter fra Oakland, California i 1960 årene.  Dansen ble født ut av en tid med sosial- og politisk bevissthet. Man danset popping tradisjonelt til funk og soul musikk, alene eller med en gruppe dansere, mye av inspirasjonen kom fra bl.a. James Brown, vernacular jazz, stepping, sang gruppe danserutiner, science-fiction filmer og tegneserier. De ulike innflytelsene tillot dansere å være original i deres presentasjon.

Kl: 14.30 - 15.30 ,House med Rina, dansestilen er født ut av undergrunns danse scenen sent på 70-tallet. En stil med innflytelser fra mange ulike dansestiler og kjent for å ha fundamentale bevegelser som “jacking”, “footwork”, og “floorwork”. Kom og opplev forskjellige måter man kan bevege seg til House musikk.


Mia Eriksen