Konsert: Jazznatt

JazzNatt flyttes fra Verkstedet i Kulturhuset til ungdomshuset Tvibit. Det betyr ikke at den gamle malen er begravet for alltid. Styret i jazzklubben følte at vi trenger å forsøke nye former og steder for arrangement av konserter. TJK ser derfor fram til å prøve et nytt konsept, og hva er bedre enn å legge nyvinningen til Tvibit.

I 2018 satser vi på å se hva som rører seg blant unge utøvere med musikk fundamentert i jazzretning og ellers innen improvisasjonsfeltet i Tromsø. Og da er det naturlig å se hva som er i emning innen feltet i Tromsø kulturskole, musikklinja på Kongsbakken videregående skole og ved Konsen. 

Det betyr at vi i år lar musikerne som er invitert inn få stå for det de vil presentere uten at vi i jazzklubben insisterer på at de skal gjøre noe sammen med en kjent innleid solist. TJK ser i spenning fram til hva kvelden vil bringe.

Fra Tromsø musikkskole tar basslærer Dag Okstad med seg sitt jazzensemble som han gjennom året jobber med. Dag sier i skrivende øyeblikk at kniver er slipte.

Fra Kongsbakken vil publikum få høre ”Mons&the Cats” – bandet til Håkon Grue og Ari Bakkeli. Og fra samme skole kommer ”Ringo Moon” ledet av Lars Vik. I bandet inngår trommer, bass, gitar, vokal og det toppes med saxofon og keyboards.

Fra Konsen kommer ”Hypokonder” med Øyvind Gjerløw, Sergei Stroeter, August Veseth og Øyvind Venås. Og her får vi høre unge musikere som opprinnelig kommer fra forskjellige steder i landet.

Et annet band fra Konsen er Herkules. Bandet består av Emil Fjeldavli på trommer, Aleksander Døvle på sax, Lasse Bergmann på trompet, Synne Morset på piano og Øystein Høynes på bass. De spiller egenkomponert jazzmusikk inspirert av folkemusikk, frijazz og orkestrert musikk.


Som den observante leser merker seg; alt er ikke 100% på plass ved årsskiftet 2017/2018, men konsert blir det med 5 band. 

Vær med å gjøre konsertscenen på Tvibit til en spennende arena også i jazzsammenheng!

 

Event på facebook:

https://www.facebook.com/events/1923315007696617/

Mia EriksenComment