Ung Kulturrabatt

Ung Kulturrabatt; Lansering av første del av rimeligere kulturtilbud for ungdom i Tromsø


Fra Nordlys 8. september 2011
«AUF i Tromsø krever å få innført kulturkort for ungdom av moderpartiet.
Vi krever at dere innfører kulturkort for ungdom under 23 år. Vi ungdom har ikke råd til å betale de dyre billettene til konserter, teater, kino, fotballkamper og andre kulturtilbud. Ungdomskandidatene Martin Ellingsen (18) og Marta Hofsøy (19) fra Tromsø AUF var klar i sin tale i kinosalen på Aurora kino i Tromsø onsdag. Nærmere 50 AUFere hadde samlet seg for å stille sitt krav til Arbeiderpartiets ordførerkandidat Kristin Røymo og byrådslederkandidat Magnar Nilssen. 

2015: Kulturkort for barn og unge i Tromsø kommune har vært ønsket i mange år fra Ungdomsrådet og Tromsø AUF. Det ligger inne som en del av kultursatsningen i Kystens Hus-erklæringen av 30. september 2015, signert av samarbeidspartiene AP, Rødt og SV.

September 2017: Kommunestyret vedtar å legge inn 1 million kroner fra 2018 til kulturkort for ungdom med en opptrapping til 2 millioner pr. år fra 2019.

Kultur og Idrett gir Tvibit og Tromsø Ungdomsråd oppgaven med å utvikle konseptet og den praktiske gjennomføringen. Tromsø ungdomsråd har vedtatt at tilbudet får navnet «Ung Kulturrabatt», at målgruppe er de mellom, 15 -19 år, samt anbefalinger og ønsker om hvor de ønsker at rabatten skal gjelde.

Første del av Ung kulturrabatt lanseres nå i dag med rabatterte kinobilletter for ungdom mellom 15-19 år på Aurora Kino Fokus. Vi er også i dialog med lokale konsertarrangører for å tilby konserter for ungdom fra høsten av

For mer info www.tvibit.net/ung-kulturrabatt

Ung kulturrabatt bilde 1.jpg

Fra venstere: Christian Hyld (leder Tvibit), Ordfører Kristin Røymo, Marta Hofsøy (nestleder utdannings- og oppvekstkomiteen), Elin Jørgensen (leder utdannings- og oppvekstkomiteen) og Mariann Meszaros Josefsen (prosjekt leder for Ung Kulturrabatt) 
Fremme: Pernille Traasdahl (utdanningsansvarlig)  og Hedda Ottarsen Nøstvik (leder)

Mia EriksenComment