Ungkulturrabatt del 2: Konserter!

I vår ble første del av ung kulturrabatt lansert; rabatterte kinobilletter hos Aurora Kino Fokus. Et tilbud som blir godt brukt av byens ungdom.Da nevnte vi at vi var i dialog med lokale konsertarrangører for å tilby billige konserter for ungdom.

Vi ønsker nå å lansere de første konsertene i samarbeid med Studenthuset DRIV. Vi er veldig glade for å ha de med på laget og ønsker å få med oss flere av byens konsertaktører. Fremover skal det jobbes frem en prosjektgruppe som jobber med konsertene; her med ungdommen selv representert. 

Kommende konserter på DRIV: 

15/9: Virkelig

13/10: Joddski

30/11: ISÁK

Billettpris: 50,- inkl. billettavgift.

 

Historikk: 

Fra Nordlys 8. september 2011
«AUF i Tromsø krever å få innført kulturkort for ungdom av moderpartiet.
Vi krever at dere innfører kulturkort for ungdom under 23 år. Vi ungdom har ikke råd til å betale de dyre billettene til konserter, teater, kino, fotballkamper og andre kulturtilbud. Ungdomskandidatene Martin Ellingsen (18) og Marta Hofsøy (19) fra Tromsø AUF var klar i sin tale i kinosalen på Aurora kino i Tromsø onsdag. Nærmere 50 AUFere hadde samlet seg for å stille sitt krav til Arbeiderpartiets ordførerkandidat Kristin Røymo og byrådslederkandidat Magnar Nilssen. 

2015: Kulturkort for barn og unge i Tromsø kommune har vært ønsket i mange år fra Ungdomsrådet og Tromsø AUF. Det ligger inne som en del av kultursatsningen i Kystens Hus-erklæringen av 30. september 2015, signert av samarbeidspartiene AP, Rødt og SV.

September 2017: Kommunestyret vedtar å legge inn 1 million kroner fra 2018 til kulturkort for ungdom med en opptrapping til 2 millioner pr. år fra 2019.

Mai 2018: Del 1: Samarbeid med Aurora Fokus Kino blir lansert. Rabatterte kinobilletter om gir ungdom fra 15 til 19 samme pris som barnebilletter på kinoen.

Kultur og Idrett gir Tvibit og Tromsø Ungdomsråd oppgaven med å utvikle konseptet og den praktiske gjennomføringen. Tromsø ungdomsråd har vedtatt at tilbudet får navnet «Ung Kulturrabatt», at målgruppe er de mellom, 15 -19 år, samt anbefalinger og ønsker om hvor de ønsker at rabatten skal gjelde.

 

 

Mia EriksenComment