FILMREGI FOR UNGE KVINNER 

“If there’s specific resistance to women making movies, I just choose to ignore that as an obstacle for two reasons: I can’t change my gender, and I refuse to stop making movies.” – Kathryn Bigelow


Ung kvinne og mellom 17-24 år? Bli med å lag film!

Vi gjennomfører et regiprogram for unge kvinner fra Nord-Norge over tre måneder og fire samlinger.

Unge kvinner i alderen 17 – 24 år inviteres til å sende inn en idé eller et tema de ønsker å lage kortfilm om. Iløpet av verkstedet vil kortfilmidéene utvikles og produseres. Påmeldingsfrist: 15. oktober 2019.

Gjennom idéutviklingsprosesser, samtaler, skriveøvelser, visuelle øvelser og karakterutviklingsteknikker for å utvikle prosjektene, og forberede produksjoner hjelper vi deg igang med å lage en kortfilm.

Meld deg på før påmeldingsfristen går ut- 15. oktober 2019!

Målgruppe

Vi søker etter unge kvinner i alderen 17 til 24 år. Deltageren må ha bostedsadresse i Nordland, Troms, Finnmark eller Svalbard. Det stilles ingen krav til tidligere erfaring, men deltakerne må kunne delta på alle felles samlinger.

Deltakere søker seg inn med en idé til en kortfilm, eller et tema de ønsker å utforske (maks 1 A4-side), og presentasjon av seg selv, enten i form av skriftlig eller visuelt materiale.


Fellessamlinger:

  • Samling 1: lørdag 09. - 10. november

  • Samling 2: lørdag 23. november

  • Samling 3: lørdag 7. desember

  • Innspilling: desember/januar

  • Samling 4: lørdag 8. februar 2020

1. workshophelg vil ledes av filmregissør og fotograf Marte Vold, mens øvrige samlinger og veiledning vil gjennføres med filmskapere og mentorer tilknyttet Tvibit.

OBS! Deltagerne må kunne møte på alle samlingene.


Utstyr

Deltakerne får tildelt utstyr og et lite produksjonsbudsjett fra Tvibit. De får også tilgang til en profesjonell fotograf, og hjelp av Tvibit til å bygge opp et team slik at produksjonen kan bli gjennomført på en god og trygg måte.


Resultat

Vi håper på inntil 6 kortfilmer med individuelle stemmer, og en prosess som har gitt deltakerne opplæring i filmregi, idéutvikling og filmproduksjon i trygge og kreativt utfordrende rammer. Filmregi skal være gøy.Spørsmål?

Kontakt Stina