POP DOCS

POPDOCKickoff.jpg
 
 BLI MED Å LAGE POP DOCS – «Hvor dokumentar møter musikkvideo»

POP DOCS er korte dokumentarer med utgangspunkt i musikk. Hvis du er musiker eller filmskaper bosatt i Nord-Norge er dette en gylden anledning til å jobbe med et nytt og spennende format.

Vi er nå på jakt etter de gode idéene til Pop Docs og vi kan tilby inntil 30.000 i produksjonsmidler til de prosjektene som blir valgt ut.

Slik fungerer konseptet:

 Pop Docs er dogmebasert med fire regler som definerer formatet:

 1. Dokumentaren skal kunne stå på egne bein uten musikken – dvs den skal ha et klart narrativt element hentet fra virkeligheten

2. Låten til bandet/ artisten skal gå gjennom hele filmen 

3. «Tonen» til både filmen og låten må matche

4. Filmen skal ha elementer av en tradisjonell musikkvideo – spesielt bevegelse til musikk

Her er et eksempel på en Pop Doc fra mannen bak sjangeren:  

Tristan C. Anderson – See The World

Rekkefølge:

- Idéutviklingsfase. Løpende uten frist, det er bare å melde seg på. Hvis filmskapere og artist/ band har funnet hverandre og utviklet et eller flere konsept er det bare å sende inn en søknad, men det går også helt fint å søke selv om man er i prosessen - f eks presentere din idé (eller ideer) til et narrativ eller din låt, så kan vi hjelpe til med å utvikle konseptet og koble dere med en samarbeidspartner.

- Utvelgelse av prosjekter. Alle som ønsker å lage en Pop Doc må først være med i minimum et veiledningsmøte. Idé og gjennomføringsevne er utslagsgivende.

- Produksjonsstøtte. De utvalgte prosjektene kan få inntil kr 30.000 i støtte forutsatt godkjent budsjett og fremdriftsplan.

PREMIERE: Vi vil arrangere en samlet visning/fest for publikum og samarbeidspartnere, men filmene kan vises før dette. Lanseringsplan legges ved søknaden.

Kriterier:

Vi er kort og godt ute etter de beste ideene og prosjektene. Du bør ha en viss erfaring men det er ikke et krav, det er heller ikke noen aldersgrense.

Prosjektet er for hele landsdelen, man må bo i Nord-Norge.

Vi har en KICK-OFF for prosjektet onsdag 02.oktober kl 17-18 på Tvibit der vi forteller om konseptet, viser flere eksempler og hvordan vi ser for oss at prosjektet skal gjennomføres. 

Spørsmål rettes til:

Terje Nymark (Tvibit) 

Fredrik Forssman (RYK)

Tor Vadseth (Nordnorsk filmsenter)

 Prosjektet er et samarbeid mellom Tvibit, RYK og Nordnorsk filmsenter.

Etter kick-off møtet går de som har lyst ned til Verdensteatret på  Musikkvideopremiere Hollow Hearts & intimkonsert med Lisa Skoglund