Back to All Events

Pop Docs Workshop

Hvis du er musiker eller filmskaper, er dette en gylden anledning til å jobbe med et nytt og spennende format. I samarbeid med NordNorsk Filmsenter, RYK og Verdensteatret arrangerer vi denne en-dags workshoper. løpet av denne dagen får du høre om hvordan Tristan jobbet med sitt prosjekt #soundtracks, der han fikk 10 filmskapere til å lage hver sin film basert på kuttene i hans siste album. Åtte av filmene har han med seg og viser dem på Verdensteateret etter workshopen.

PROGRAM:

9:00-9:30 Presentasjon av Tristan og deltakerne
9:30-11:00 Tristan forteller om utviklingen av sjangeren POP DOCS, en hybrid av musikkvideo og dokumentar. Han viser klipp og går gjennom reglene for sjangeren. På samme måte som Dogmefilmene definerte sine rammer har Tristan laget noe tilsvarende for POP DOCS. Han forteller også hvordan han arbeidet med filmskaperne før de gikk i gang med prosjektet.
11:00-11:30 Kaffepause
11:30-13:00 I denne delen går han dypere inn i relasjonen med filmskaperne, utfordringer de møtte, og detaljer om produksjonen av hver enkelt film. Alle filmene har ulik tematikk og tilnærming, og her får du gode tips til produksjon av egne filmer. Neste steg i prosessen er visning av filmene, og her går han inn på hvilke krav han stiller til festivaler om rammene rundt visningene.
13:00-14:00 Lunsj
14:00-16:00 Lag din egen POP DOC!
Da er det tid for å diskutere workshopdeltakernes egne ideer, og se om det kan komme nye prosjekter ut av det.
16:00-18:00 Mingling og eventuelt en matbit (ikke inkludert i påmeldingsavgiften)
18:00 Åpen visning av #soundtracks i Verdensteatret Kino
Påmelding gjøres i skjemaet som du kommer til i påmeldingslenken.

Fristen for PÅMELDING ER MANDAG 19. AUGUST
Påmelding her!

Earlier Event: August 23
Mangfold i kulturlivet- Arrangørsamling
Later Event: August 27
Utstillingsåpning: BLOD