Back to All Events

Hvordan låte bra live

Konsertvirksomhet er i dag hovedinntektskilden for svært mange artister og derfor er det å være et steinbra liveband nå viktigere enn noensinne. Å ha gode låter og se bra ut er selvsagt viktig, men det kan fort falle gjennom live hvis bandet ikke også låter steinbra.

Påmelding (det er gratis å delta)!

I dette foredraget får vi et innblikk i både lydteorien og ulike praktisk-tekniske tilnærminger vi kan ta for å få et band til å låte så bra som mulige live, selv uten flere dager med profesjonell pre-produksjon eller engang å reise med egen lydtekniker. Noen av temaene vi skal gjennom er bl.a. frekvenser, decibel, refleksjon, utstyrsvalg, tiltak, problemstillinger, produksjon og selvsagt kommunikasjon mellom musiker og lydtekniker. Foredraget er for musikere og lydteknikere som er opptatt av god lyd på konserter, men passer også for personer i etableringsfasen.

Kursholderne er musiker Håkon Sagen (Gabrielle, Shining m.fl.) og lydtekniker/produksjonsleder Johan Kristian Berntsen (Highasakite, Sivert Høyem m.fl.)

Steder vi besøker denne høsten er:

Bodø. Sinus, tirsdag 10. september kl 17.00 – 20.00. I samarbeid med RYK

Tromsø. Tvibit, onsdag 11. september kl 17.00 – 20.00. I samarbeid med RYK

Oslo. Parkeatret, tirsdag 24. september kl 17.00 – 20.00. I samarbeid med MØST

Trondheim. Kultursenteret ISAK, Coffee Annan, onsdag 2. oktober kl 17.00 – 20:00. I samarbeid med TEMPO NB: kun 60 plasser

Kongsberg. Kongsberg Musikkteater, tirsdag 8. oktober kl 18.00 – 21.00. I samarbeid med ØKS

Earlier Event: September 11
Spillonsdag
Later Event: September 12
Hybelmiddag - hver torsdag!