Folk på Tvibit - Hedda Ottarsen Nøstvik

Tvibit ble 20 år gammelt, er et hus i dynamisk utvikling som er laget av forskjellige stemmer. En av disse er Hedda Ottarsen Nøstvik, sekretær av Ungdomsråd. Hedda studerer rettsvitenskap (jus) på Universitetet i Tromsø og har vært engasjert med Ungdomsråd og Tvibit i seks år. I dette intervjuet vil du få vite litt mer om hvem hun er,  hva hun gjøre, hennes lidenskap og engasjement i politikk. Bli med og les videre! 

Sammen med andre kulturelle institusjoner i Nord-Norge bidrar blant annet Tvibit med å tilrettelegge for kultur og kreativ næring. Vi ønsker å bidra med å gjøre Tromsø til et spennende sted som tiltrekker seg aktører fra Norge og hele verden. Noe av det vi jobber med er å legge til rette for at unge og voksne skal ha en arena for å utvikle sine kreative sider, samt ha mulighet til å jobbe med kreativ næring i Nord-Norge. 

Hedda om Ungdomsråd, Tvibit og KulturTromsø:

Jeg er veldig glad i barnekonvensjonen artikkel 12 som sier at alle barn har rett til å si sin mening og deres mening skal bli tatt på alvor. Dette er grunnmuren i medvirkning for barn og unge.

Jeg ble valgt inn i Tromsø Ungdomsråd da jeg var 13 år. Jeg husker at jeg akkurat hadde blitt valgt inn i elevrådet på skolen min og vi fikk invitasjon til ungdomskonferansen..

Mitt første møte med ungdomsrådet var på Tvibit, og man kan på en måte si at Tvibit er litt av grunnen til at jeg ble engasjert i politikk

.. Det flotte med kultur er at alle kan være med uansett hvem de er, og tilbudet skaper en mer inkluderende og åpen by. Tromsø har mange ganger vist at de tar rollen som kulturby på alvor, blant annet ved å innføre ungkulturrabatt. Jeg håper man vil fortsette å satse på kulturlivet i Tromsø.. “

(Intervjuet og foto av Alessandro Belleli, Tvibit)

Fortell litt om deg selv!

Jeg heter Hedda Ottarsen Nøstvik, er 19 år og kommer fra Tromsø. Til vanlig studerer jeg rettsvitenskap (jus) på Universitetet i Tromsø og ved siden av studiene jobber jeg som sekretær for Tromsø ungdomsråd. Jeg er glad i politikk, kaffe og å reise.

Hvorfor drive du med ungdomsråd?

Jeg ble valgt inn i Tromsø Ungdomsråd da jeg var 13 år. Jeg husker at jeg akkurat hadde blitt valgt inn i elevrådet på skolen min og vi fikk invitasjon til ungdomskonferansen. På konferansen stilte jeg til valg fordi jeg synes ungdomsrådet virket spennende, men jeg visste ikke helt hva jeg gikk til.

Jeg oppdaget raskt at jeg trives godt i ungdomsrådet og likte å ha muligheten til å gjøre en forskjell i kommunen min. Jeg ble sittende i Tromsø ungdomsråd i 4 år, og ble etterhvert også valgt inn i Ungdommens fylkesråd i Troms. Noe av det jeg likte aller best med ungdomsråd var å hele tiden få møte nye mennesker, og mange av de jeg møtte i ungdomsrådstiden er fortsatt mine gode venner i dag.

Hva er spennende/viktig med det?

Det er viktig for ungdom å ta i bruk de arenaene man har for å kunne påvirke i politikken, slik som ungdomsrådet. Det å engasjere seg i en sak, kan føre til en reell endring i samfunnet. Man får også oppleve mye spennende som for eksempel å komme på trykk i avisa, lære å arrangere konferanser eller holde taler til politikere.

Hva er dine mål som sekretær

Som sekretær ønsker jeg å legge til rette for at ungdomsrådet får gjort sin jobb på best mulig måte, og gi de tips til hvordan de kan få igjennom sakene sine. Jeg er også opptatt av å følge opp rådet som helhet og hjelpe de å holde styr på alt, i perioder kan det bli ganske mye. Jeg synes også det er viktig at jeg som sekretær følger opp medlemmene i rådet, og kanskje spesielt lederduoen. Og passe på at det sosiale miljøet i ungdomsrådet er godt. Det er ofte mye lettere å samarbeide hvis man trives godt i gruppa.

Kan du fortelle litt om et prosjekt/noe du brenner for i dag?

Jeg er veldig glad i barnekonvensjonen artikkel 12 som sier at alle barn har rett til å si sin mening og deres mening skal bli tatt på alvor. Dette er grunnmuren i medvirkning for barn og unge. Jeg synes det er kjempeviktig at barn og unge får uttale seg om saker som angår dem, uansett om det gjelder små ting som hvilken genser man skal ha på seg eller store ting som hvordan skal vi løse klimakrisen.

Hva betyr kulturTromsø for deg?

Jeg ser på Tromsø som en flott kulturby. Vi har musikkfestivaler og filmfestivaler, og ulike tilbud for utvikling innen musikk, film, teater, dans og kunst. Det flotte med kultur er at alle kan være med uansett hvem de er, og tilbudet skaper en mer inkluderende og åpen by. Tromsø har mange ganger vist at de tar rollen som kulturby på alvor, blant annet ved å innføre ungkulturrabatt. Jeg håper man vil fortsette å satse på kulturlivet i Tromsø.

Hva er tvibit for deg?

Tvibit er et sted jeg har brukt mange, mange timer og hatt mange lange møter. Mitt første møte med ungdomsrådet var på Tvibit, og man kan på en måte si at Tvibit er litt av grunnen til at jeg ble engasjert i politikk. Tvibit har alltid vært et sted med kjempehyggelige ansatte som alltid smiler og sier «hei» når man kommer inn døra. De svarer på alle spørsmål og hjelper gjerne til om det skulle være noe. Jeg synes Tvibit er et kjempeflott sted, og håper å bruke mange flere timer der i fremtiden.

Tvibit feiret sin 20årsdag i 2020, hva ønsker du at Tvibit blir om fremtiden?

Jeg ønsker at Tvibit skal bli enda mer synlig blant ungdom og studenter i Tromsø, slik at flere kan benytte seg av det flotte tilbudet. Jeg håper Tvibit alltid kommer til å være et sted hvor man møtes av hyggelige ansatte som smiler og sier «hei» når man kommer inn døra.

Er det noe annet du har lyst til å fortelle?

Jeg er veldig glad for at ungdomsrådet er plassert på Tvibit :)