SAMBOERE

Bli kjent med våre kjære samboere. Tvibit huser en rekke foretak innenfor kultur og kreative næringer.


3. ETG

Buktafestivalen

Buktafestivalen er en ideell stiftelse og har ikke erverv som formål. Alt overskudd som festivalen generer skal derfor videreføres tilbake til festivalen for å bidra til å utvikle den videre. Stiftelsen ble konstituert 23. mars i 2004 og ble arrangert for trettende gang, 21.-23.juli 2016.

Rakettnatt

Rakettnatt Music and Arts festival er en musikkfestival på Stortorget i Tromsø, som arrangeres årlig i august. Rakettnatt ble arrangert for første gang i 2015 og feirer i 2019 femårsjubileum. Rakettnatt-publikummet har vært vitne til globale popstjerner som M.I.A., Bastille, MØ, Tove Lo og Years & Years, samt etablerte norske navn som Röyksopp, Susanne Sundfør, Karpe Diem, Cezinando og Highasakite.

Festivalens bookinghistorie har imidlertid ikke bare tradisjonelle popartister; Manu Chao, Bomba Estéreo, GURLS og Gåte har alle tatt scenen i Tromsø. Up and coming scandipop-stjerner som AURORA, Astrid S og Tromsøs egen Dagny har også spilt på Rakettnatt, og vi gleder oss til å legge til vår rike programhistorie i årene som kommer!

 

Troms Musikkråd

Troms musikkråd sitter i 3. etasje, med oss er også sekretariatet til viseklubben Spelt, kororganisasjonen Troms sangerforum og landsdelsorganisasjonen Nordnorsk viseforum i bygget. 

 

Yoghurt

Yoghurt kulturaksellerator er et arbeids- og utviklingsrom for kreativ virksomhet.

Vi driver prosjektbasert utviklingsarbeid og leier ut kontor innen kreativ virksomhet med tilknytning til kultur.

Yoghurt ligger i tredje etasje på Tvibit og nyter dermed godt av det brede kompetansemiljøet på huset. Vil du leie kontorplass på Yoghurt, send en mail til oss og fortell kort om hva du holder på med og om du har behov for fulltids- eller deltidsplass. 

Forespørsler kan sendes til karl@tvibit.net

Kofor

KOFOR er et kompetanseorgan for rytmisk musikk i Tromsø og Nord-Norge. Vi retter oss mot band, musikere, studiofolk, konsertarrangører og annen musikkbransje. KOFOR er også en av tre partnere i Rytmisk Kompetansenettverk i Nord (RYK) sammen med Folkemusikk Nord i Målselv og Nordnorsk Jazzsenter i Bodø. Nettverket skal være katalysator for rytmisk kompetanse i regionen.

Dette driver vi med:

* VEILEDNING

* KURS- WORKSHOPS OG SEMINARVIRKSOMHET

* NÆRINGSUTVIKLING INNEN MUSIKKBRANSJEN

 

NUFF

Nordisk Ungdoms Filmfestival er en tverrfaglig forening for filminteresserte mennesker som ønsker å:

  • Arrangere en nordisk filmfestival med filmer laget av, samt workshops for, unge filmskapere

  • Bidra til å styrke filmkompetanse blant unge mennesker, både lokalt, regionalt, nordisk og Internasjonalt

  • Tilby relevante nettverk for unge filminteresserte

  • Utvikle arrangørkompetanse

Nordisk Ungdoms Filmfestival er en frittstående forening, med nært samarbeid opp mot ungdomskulturhuset TVIBIT som samarbeidspartnere.

 


 
 

1. etg

Kafé Kringla

På Tvibits Kafé Kringla lages maten helt fra bunnen. Vi baker brød, scones og kanelsnurrer hver dag, kakene er bakt av vår egen konditor og kaffe er kortreist fra Tromsø Kaffebrenneri. Ta kontakt med daglig leder Margrethe Lind om du ønsker bevertning fra Kringla til ditt arrangement.

 

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjonen for Ungdom finner du på Tvibit, her jobber helsesøster, lege og psykologistudenter (Psykhjelpa). Alle har taushetsplikt. Du kan komme hit med både små og store problemer, få resept på prevensjon og du kan teste deg for kjønnssykdommer. Mange kommer med utfordringer knyttet til kropp, seksualitet og seksuell identitet. Det kan også være ulike bekymringer for helse, rusproblematikk og spiseforstyrrelser. Her kan du få gratis kondomer. Vi tilbyr selvtesting av klamydia og vi tar graviditetstester og gjør gynekologiske undersøkelser. Om du er gravid kan du også få hjelp her. Psykhjelpa tilbyr samtale omkring psykisk helse. Det kan være utfordringer man møter i hverdagen eller mer alvorlige bekymringer. Helsesøster og lege har drop-in timer og Psykhjelpa har timebestilling.

 

Tromsø Ungdomsråd

Tromsø Ungdomsråd er et partipolitisk uavhengig råd som jobber for at Tromsø kommune skal være en god kommune for barn og unge å vokse opp i. Ungdomsrådet er et rådgivende, informasjonsgivende og aktivitetsskapende råd som jobber opp mot både kommunestyret og byrådet i saker som vi anser som viktige for barn og unge. Tromsø ungdomsråd ble først etablert i Tromsø i 1998.

I 2000 fikk Tromsø ungdomsråd tale- og forslagsrett i de politiske komitéene i Tromsø kommune, men har i dag kun talerett i kommunestyret og de politiske komitéene.

Ungdomsrådet består av elleve medlemmer fra 13-19 år. Medlemmene kommer fra alle deler av kommunen, både byen og de ulike distriktene.