Folk på Tvibit - Nye stemmer: Arne-Endré Karlsen

Tvibit ble 20 år gammelt, er et hus i dynamisk utvikling som er laget av nye stemmer. En av disse er Arne-Endré Karlsen, medlem og co-driver av Dungeons & Dragons Adventure League Tromsø, student og digital markedsfører. Arne-Endré elsker å samle folk og skape noe i lag, han er en veldig aktiv bruker på Tvibit og har, sammen med andre, etablert D&D Adventure League Tromsø gruppen i 2019, som er nå den største gruppe av unger i huset.

I dette intervjuet vil du få vite litt mer om hvem han er, jobben han gjør, hans lidenskap for D&D men også andre prosjekter. Bli med og les videre! 

Sammen med andre kulturelle institusjoner i Nord-Norge bidrar blant annet Tvibit med å tilrettelegge for kultur og kreativ næring. Vi ønsker å bidra med å gjøre Tromsø til et spennende sted som tiltrekker seg aktører fra Norge og hele verden. Noe av det vi jobber med er å legge til rette for at unge og voksne skal ha en arena for å utvikle sine kreative sider, samt ha mulighet til å jobbe med kreativ næring i Nord-Norge. 

Arne-Endré om D&D og historiefortelling

“…historiefortelling er en naturlig del av oss mennesker. For flere hunder år tilbake pleide vi og samles rundt bålet for å spise og historier ble da fortalt som en form for underholdning. D&D er ganske likt det, men bare at de som sitter å hører på får aktivt delta i historiefortellingen, og da skaper mann noen unikt og spennende sammen.…. 

… det øverste målet med gruppen D&D Adventure League Tromsø vil alltid være at det skal være en trygg plass for nye og gamle spillere som kan komme for å møte nye mennesker og ha det morsomt sammen!

(Intervjuet og foto av Alessandro Belleli, Tvibit)

Fortell litt om deg selv og hva du gjør i Tromsø? 

Jeg heter Arne-Endrè Karlsen, har vært en aktiv del av Tvibit siden høsten 2019 og driver med bl.a. Dungeons & Dragons Adventure League Tromsø. Jeg studerer på UiT og jobber med digital markedsføring og konstruksjon av internettsider. Uten om det har jeg en samboer av mangemange år, et jordbærland i hagen og 3 nydelige kaniner som går fritt hjemme hos oss. Så det blir litt som å ha tre kosebamser, med personlighet traskende fritt rundt i stua, soverommet, kjøkkenet og kontoret.

Hvordan startet din interesse og innsats med D&D A.L.?

Det er egentlig litt tilfeldig. Jeg fant meg selv sykemeldt en periode våren 2019 og får å ikke gå helt «gal» begynte jeg å se på et program som heter Critical Role, på oppfordring av en kamerat. Critical Role var og er fortsatt kjempe spennende og interessant som resulterte i at jeg prøvde å få kontakt med andre som spilte Dungeons & Dragons, for å ha noen å spille med. Det var dessverre vanskeligere en først antatt, som resulterte i at jeg bestemte meg for at noe måtte gjøres med det, da jeg neppe var den eneste som opplevde samme utfordring. Det var denne irritasjonen som faktisk førte til Dungeons and Dragons Adventurers League Tromsø.

Hvorfor drive du med Dungeons & Dragons?

Det som derimot har fått meg til å fortsette med D&D er menneskene og fellesskapet som dannes når flere med samme interesse møtes og får mulighet å dele sin hobby og Passion.
I tillegg tror jeg at historiefortelling er en naturlig del av oss mennesker. For flere hunder år tilbake pleide vi og samles rundt bålet for å spise og historier ble da fortalt som en form for underholdning.  D&D er ganske likt det, men bare at de som sitter å hører på får aktivt delta i historiefortellingen, og da skaper mann noen unikt og spennende sammen.

Hva er mål med gruppen?

 D&D Adventures League er ledet av et styre, de målene som er satt er å kunne tilby deltakerne mulighet å være med på organisert D&D spill en gang i uken. Over tid kanskje flere ganger i uken, dersom vi vokser like raskt og blir så mange at Tvibit ikke har stort nok lokale for oss. Vi er per dagsdato den største gruppen av deltakere på Tvibit. Vi jobber også aktivt med å lage en internettside for å kunne tilby norske spillere flere ressurser for å forbedre sine opplevelser med D&D og Adventures League. Men det øverste målet vil alltid være at det skal være en trygg plass for nye og gamle spillere som kan komme for å møte nye mennesker og ha det morsomt sammen!

Hvordan er det med gruppen og deres aktivitet i disse korona tider, klarte dere å holde ting gående og hvordan?

Ja, vi har holdt oss delvis aktiv, via å gå digitalt. Vi hadde flere ukentlige spill via en plattform som heter for roll 20. Det dabbet av da de fleste ønsket å spille fysisk. Men til dagsdato har vi 2 bord som kjøres ukentlig på roll20. Når ting ble bedre i Mai startet vi også opp med "one-shots" for betalende medlemmer, og jeg har til nu kjørt eventyr for 3 grupper siden da. Totalt 80 timers spilletid for 18 spillere.

Kan du fortelle om et prosjekt du brenner for i dag?

 Hehe, det er flere, men fordi D&D Adventures League er på vent pga COVID-19 kan jeg istedenfor snakke om et prosjekt innenfor samme område. Tvibit har høsten 2020 leid meg (og via meg, 4 personer til) for å levere et D&D Adventure League eventyr, satt i en arktisk setting og med temaer som preger den samtiden vi lever i dag. Eksempelvis økt klima problematikk og COVID-19. Det kommer til å bli et epic eventyr som nye spillere skal kunne plukke opp og spille igjennom uten å måtte bruke flere timer på å sette seg inn i det på forhånd. Vi hadde første konseptmøte for noen uker siden, og videreførte det nylig i et møte. Så nå er det bare detaljnivåer igjen, og planen er at vi skal ha noe klart til å play testes til den 15 november.  

Hva er Tvibit for deg?

 For meg har Tvibit vært en ressursbank av mennesker som ikke bare er der fordi de får betalt, men fordi de elsker det de driver på med. Det er dessverre noe en ikke alltid finner i alle organisasjoner! Det er derfor veldig forfriskende å kunne jobbe med slike mennesker, som leter etter en måte å faktisk få ting til. Tvibit har også gitt oss de midlene som vi trengte for å realisere prosjekter sånn som D&D Adventures League og Pokemon Go Fest 2020 Tromsø Edition, og nå det å skrive et helt eventyr satt i Forgotten Realms, nærmere bestemt The Savage Frontier. For å snakke mer abstrakt blir Tvibit en plass jeg kan komme for inspirasjon, med spillere og hjelp til å realisere prosjekter som kan gi alle de involverte verdi.

Tvibit feirer sin 20ende bursdag i 2020, hva ønsker du at Tvibit skal blir i fremtiden?

 Tvibit er allerede mye av det jeg ønsker, men alle og alt har forbedringspotensialet. Som alle offentlige organisasjoner så preges Tvibit dessverre av en hel del byråkrati. At de som jobbet der fikk enda mer frie tøyler til å gjennomføre prosjekter slik de ser det for seg, og kunne anvende sine økonomiske og ikke økonomiske ressurser uten alt for mange ledd som må involveres hadde vært et steg i riktig retning. 

Et annet ønske jeg har er at dersom D&D Adventures League fortsetter med økning og verdiskapning er at det vil bli enda større plass for gruppen på Tvibit. Potensielt en endring fra kun frivillig arbeid til en evt mindre stilling(prosjektstilling) hos Tvibit som kan bl.a. vært med på å fasilitere for gruppen og mulighetene som forekommer.

Dette er nok et ønske for framtiden, da gruppen har blitt mer populær en først antatt og det foreligger mange muligheter som kan utforskes for D&D som kanskje ikke er mulig å gjennomføre på bakgrunn av hvordan det er organisert i dag.