Hvordan er det å delta på filmverksted på Tvibit?


Du vil oppleve klassen in i et helt nytt miljø på Tromsøs mest spennende hus og lære filmskaping på en veldig praktisk måte. Showet ledes av instruktører som er filmskapere med skills fra bransjen.

Klassen din skal lage film i gruppevis om det er musikkvideo, fiksjonsfilm eller dokumentarfilm. Dette avgjør skolen din på forhånd av turen til Tvibit.

Man trenger ikke å kunne med utstyret fra før av. Vi går gjennom alt fra scratch.

På de to dagene med filmverksted begynner vi med en øvelse for å lære bort hvordan man lager en scene. Klarer man å lage en scene godt har man kommet langt, og det gjelder å underholde. Hva skal scenen handle om? Hvordan bruker man et filmkamera? Hva gjør man som skuespiller etter ’Action’ og før ’kutt’? Det vil være lunsj kl. 11.00 begge dagene og opplegget fortsetter med litt teori og gruppearbeid hvor dere skal lage deres egen film. På neste dag kommer tiden til å gå fort og det blir opptak, lunsj, klipping og verdenspremière. 

Vi kommer til å bruke SONY HD videokameraer, stativer, en egen dolly og greenscreen om nødvendig. 

 

Lagspill viktigst!

Det er ingen konkurranse å lage film. Det handler ikke om å være best, eller dårligst. Vi oppfordrer alle til å lage noe sammen, som man kan være stolt av å vise frem til andre.

Ønsker du å fortsette å lage film på fritiden? 

På Filmveksthuset kan du lage en bruker og lån utstyr gratis på www.tvibit.net/utstyr. Deretter er det bare å stikke innom oss i 1.etasje etterpå for å hente utstyret.

Spørsmål? finn oss på Instagram, Facebook eller snapchat!