Hva skjer på filmverksted på Tvibit?Du vil oppleve klassen/basen din i et helt nytt miljø på Tromsøs mest spennende hus. Vi kommer til å undervise film, med litt teori på en veldig praktisk måte.

Gjennom to dager ledes opplegget av profesjonelle filmskapere som vil bidra med eksempler og personlinge erfaringer som de har gjort i film/TV-bransjen.


Skolen din avgjør om det blir fiksjonsfilm, musikkvideo eller dokumentar på forhånd, men uansett type film lærer man de samme ferdighetene i filmskaping som man kan ta med seg videre. Det er også mulighet å låne utstyret som brukes på filmverkstedet på fritiden. Sjekk ut utstyrssiden vår HER.

Du trenger ikke å kunne noe fra før av.
Vi går gjennom alt fra scratch.
— Espen Nomedal, DKS arrangør

På de to dagene med filmverksted begynner vi med en øvelse for å lære bort hvordan man lager en scene. Klarer man å lage en scene godt har man kommet langt, og det gjelder å underholde. Hva skal scenen handle om? Hvordan bruker man et filmkamera? Hva gjør man som skuespiller etter ’Action’ og før ’kutt’?

Det vil være lunsj kl. 11.00 begge dagene og opplegget fortsetter med litt teori og gruppearbeid hvor dere skal lage deres egen film.

På neste dag kommer tiden til å gå fort og det blir opptak, lunsj, klipping og verdenspremière. 

Vi kommer til å bruke SONY HD videokameraer, stativer, og en egen dolly og greenscreen om nødvendig. 

Skolen din får de ferdige filmene etter avsluttet verksted. Vi publiserer ikke filmene online uten grundig tillatelse.

 

Lagspill viktigst!

Det er ingen konkurranse å lage film her. Det handler ikke om å være best, eller dårligst.

Vi oppfordrer alle til å lage noe som man kan være stolt av å vise frem til andre.

Ønsker du å fortsette å lage film på fritiden? 

På Filmveksthuset kan du lage en bruker og lån utstyr gratis på www.tvibit.net/utstyr. Deretter er det bare å stikke innom oss i 1.etasje etterpå for å hente utstyret.

Spørsmål?

finn oss på Instagram, Facebook eller snapchat!