Praktisk info

 

Tvibit ligger i parkgata 27/29, hvor hovedinngangen er på baksiden av bygget.

Dørene er automatisk stengt før kl. 11:00 i hverdager. Skoleklassen din møter opp utfor døra, slik at instruktørene ser dere og kan slippe dere inn.

Det er obligatorisk at lærer medfølger klassen sin på DKS-verkstedene våre. Siden våre filmverksteder er svært praktiske trenger man ikke å følge etter elevene til en hver tid, men vi setter pris på at dere er tilstede og tilgjengelig. Det er dere som lærere som kjenner elevene best og dette setter vi stor pris på. 

Husets egen kafé Kringla åpner kl. 11:00. Det er ingen kjøpeplikt i kafeen og du kan sitte her å jobbe med eget arbeid om ønskelig.

Tvibit har gratis Wi-Fi tilgang og innlogging finner dere på plakater rundt om kring i huset.

Verkstedene våre varer fra kl. 09.00 til kl. 15:00. Hvis det må rekkes buss, må dette avtales på forhånd, men vi er tilpasningsdyktige.

Filmene vil bli gitt på egen minnepenn til hver skole når siste klasse er innom med lærer.


Se oppdatert oppmøtetid til din klasse: https://2.ksys.no

NB! Gi beskjed så fort som mulig om kanselleringer.


DEL 1:

møte med filmskaper

Hvert år inviterer vi 9.trinn til skolekinovisning på Aurora Fokus Kino sal 1 med påfølgende foredrag fra filmskaper.

I høst er det spillefilmen ’Psychobitch’ med regissør Martin Lund som blir vist. Etter filmvisningen blir det påfølgende foredrag om filmens tilblivelse og filmskaperens bakgrunn.

Om Filmen

Hvis du spør Frida, har hun valgt rollen som klassens outsider selv. De andre på skolen er uansett enige i at hun er totalt annerledes. Marius går i samme klasse og gjør stort sett alt han kan for å fremstå som en suksess. Når de to blir plassert sammen på gruppearbeid ser Marius det som nok en mulighet til å vise seg frem for de andre. Men Frida har ingen intensjoner om å bli hjulpet eller fikset av klassens perfekte gutt.

Gruppearbeidet blir starten på et turbulent forhold mellom de to. Men i fighten med Frida opplever Marius også noe spennende og utfordrende han aldri har kjent før...
'Psychobitch' er en film om suksessjag og umulig kjærlighet i Generasjon Prestasjon. 

Om Filmskaper

Martin Lund debuterte med kortfilmen 'Hjemmekamp' som ble valgt ut til Sundance og Clermont Ferrand, og har reist og vunnet priser på festivaler over hele verden, blant annet Gullstolen under kortfilmfestivalen i Grimstad. Lunds første spillefilm 'Knerten gifter seg' ble sett av over 400.000 på kino og ble vist i Generation programmet under Berlinalen i 2010. Hans andre spillefilm 'Mer eller mindre mann' fikk sin premiere i Karlovy Vary International Film Festival i 2012 og vant Crystal Globe for beste film og beste mannlige skuespiller. Han har også vært serieskaper på tv-serien 'Kampen' som vant beste serie under Prix Jeunesse i 2014 og var nominert til Kidscreen award i 2015. Kampen har blitt solgt til over 40 land og har fått en Canadisk re-make med over 40 episoder.

Foredraget skal inspirere elevene ved å skape refleksjoner rundt hvordan film blir til, fra idé til ferdig lansert film. Dette vil øke mediaompetansen, og gi elevene et endelig inntrykk av hvordan det er å være filmskaper før at de selv skal innom Tvibit senere i skoleåret for å lage film gjennom 'Film På Tvibit - et 2 dagers filmverksted'.

Filmstudieark er tilgjengelig på KSYS nettside eller app.DEL 2:

Film på Tvibit - et 2 dagers filmverksted for 9.trinn 19/20


På Tvibit får elevene lage sin egen kortfilm gjennom to-dagers filmverksted i filmproduksjon. Skolen bestemmer om skoleklassen skal lære fiksjonsfilm, dokumentarfilm eller musikkvideo.

Det vil være to instruktører som gjennomfører opplegget og fører elevene gjennom gruppearbeid fra idé til ferdig film.

Verkstedet vil begynne med en fellesstart om hva film er, om dramaturgiske kjennetegn ved filmtypen som er valgt, og en praktisk øvelse før elevene skal jobbe kreativt i gruppearbeid. 

Iløpet av to dager skal elevene idémyldre seg frem til historier som de skal filme, redigere, presentere og evaluere på slutten av verkstedet. Det er obligatorisk å lære seg bruk av kamera, lyd, grønnskjerm og redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CC 2019. Det vil bli mulighet for å utforske ulike temaer/problemstillinger gjennom filmskapingen, og låter fra lokal produserte artister/band i musikkvideo. 

Filmverkstedet avslutter med verdenspremiére og påfølgende evaluering, og skolen vil få filmene som blir produsert på minnepenn.

Verkstedene våre varer fra kl. 09.00 til kl. 15:00. Avtaler om busstider kan vi ta på forhånd av opp-møtetid.

Både ’Møte med Filmskaper’ og ’Film på Tvibit – et 2 dagers filmverksted’ ligger søkbart på KSYS nettside eller app.

 

Spørsmål eller tilbakemelding på opplegget våres?

kontakt DKS arrangør Espen Nomedal.