Praktisk info

 

Tvibit ligger i parkgata 27/29, hvor hovedinngangen er på baksiden av bygget.
Dørene er automatisk stengt før kl. 11:00 i hverdager. Skoleklassen din møter opp utfor døra, slik at instruktørene ser dere og kan slippe dere inn.

Det er obligatorisk at lærer medfølger klassen sin på DKS-verkstedene våre. Siden våres filmverksteder er veldig praktiske trenger man ikke å følge etter elevene til en hver tid, men vi setter pris på at dere er tilstede og tilgjengelig. Det er dere som lærere som kjenner elevene beste og dette setter vi stor pris på. 

Husets egen kafé Kringla åpner kl. 11:00. Det er ingen kjøpeplikt i kafeen og du kan sitte her å jobbe med eget arbeid om ønskelig. Tvibit har gratis Wi-Fi tilgang og innlogging finner dere på plakater rundt om kring i huset.

Verkstedene våre varer fra kl. 09.00 til kl. 15:00. Hvis det må rekkes buss, må dette avtales på forhånd.

Filmene vil bli gitt på egen minnepenn til hver skole når siste klasse er innom med lærer.


Se oppdatert oppmøtetid til din klasse: https://2.ksys.no


DEL 1:

møte med filmskaper

fredesrd.png

Hvert år inviterer vi 9.trinn til skolekinovisning på Aurora Fokus Kino med påfølgende foredrag fra filmskaper.

I høst er det dokumentarfilmen ’Parkert’ med regissør Fredrik Mortensen som blir vist. Etter filmvisningen blir det påfølgende foredrag om filmens tilblivelse og filmskaperens bakgrunn.

 

Foredraget skal inspirere elevene ved å skape refleksjoner rundt hvordan film blir til, fra idé til ferdig lansert film. Dette vil øke mediakompetansen, og gi elevene et endelig inntrykk av hvordan det er å være filmskaper før at de selv skal innom Tvibit senere i skoleåret for å lage film gjennom 'Film På Tvibit - et 2 dagers filmverksted'.

Både ’Møte med Filmskaper’ og ’Film på Tvibit – et 2 dagers filmverksted’ ligger søkbart på KSYS nettside eller app.


DEL 2:

Film på Tvibit - et 2 dagers filmverksted for 9.trinn 18/19


På Tvibit får elevene lage sin egen kortfilm gjennom to-dagers filmverksted i filmproduksjon. Skolen bestemmer om skoleklassen skal lære fiksjonsfilm, dokumentarfilm eller musikkvideo. Opplegget tar elevene gjennom idé til ferdig resultat.

Verkstedet vil begynne med en fellesstart om hva film er, om dramaturgiske kjennetegn ved filmtypen som er valgt, og en praktisk øvelse før elevene skal jobbe kreativt i gruppearbeid. 

Iløpet av to dager skal elevene idémyldre seg frem til historier som de skal filme, redigere, presentere og evaluere på slutten av verkstedet. Det er obligatorisk å lære seg bruk av kamera, lyd, grønnskjerm og redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CC 2017. Det vil bli mulighet for å utforske ulike temaer/problemstillinger gjennom filmskapingen, og låter fra lokal produserte artister/band i musikkvideo. 

Filmverkstedet avslutter med verdenspremiére og påfølgende evaluering, og skolen vil få filmene som blir produsert på minnepenn.

Verkstedene våre varer fra kl. 09.00 til kl. 15:00. Hvis det må rekkes buss, må dette avtales på forhånd.

Både ’Møte med Filmskaper’ og ’Film på Tvibit – et 2 dagers filmverksted’ ligger søkbart på KSYS nettside eller app.

 

Spørsmål eller tilbakemelding på opplegget våres?

Ta kontakt med vår fagsenteransvarlig:  espen.nomedal@tromso.kommune.no