Tvibitstigen presenterer Søkelyst! - LIVESTREAM

En livestream hvor syv unge prosjektmakere fra Nord-Norge presenterer sine kreative prosjekter! 


Onsdag 10. mars klokka 18.00-20.00 på www.facebook.com/tvibit kjører Tvibit og Tvibitstigen en Livestream hvor syv unge prosjektmakere fra Nord-Norge presenterer sine kreative prosjekter de har gjennomført med støtte og tilskudd fra Tvibitstigen gjennom tiden.

Tvibitstigen er en tilskuddsordning for unge, kreative mennesker under 30 år i Nord-Norge, og har eksistert siden 2017. Ordningen er finansiert av Sparebankstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge. 

Neste frist for å søke Tvibitstigen er 15.mars, og som et landsdels- og coronavennlig tiltak, håper vi at denne livestreamen kan nå mange flere og dele inspirasjon fra spennende prosjektmakere fra Vadsø i nord-øst til Skrova i sør-vest. 

Les mer om Tvibitstigen på www.tvibit.net/stigen

søkelyst poster.png


Onsdag 10.mars skal vi høre litt fra noen av de som har gjennomført prosjekter i landsdelen vår, og vi håper det kan inspirere flere til å få sine ideer gjennomført! 


Vi skal få høre fra: 

Sondre K. Jensen (Bodø) 

Sondre er en 16 år gammel filmskaper fra Bodø. I fjor lagde han kortfilmen Den Siste Timen, hvor han selv sto for manus, regi, film, lys, lyd og klipp. 

 

Ronja Lindbach (Vadsø) 

Ronja Lindbach er en 19 år gammel sanger og låtskriver fra Vadsø. Hun har holdt på med musikk nesten hele livet, og sto første gang på en scene da hun var 4 år. Hun ønsker å snakke om opplevelsen av å være i studio og å få sangen spilt på radio for første gang. 

 

Moa Nyamwathi Lønning (Skrova) 

Skal snakke om prosjektet «Mitt liv i Patra»: Unge afghanere på flukt gjennom Hellas. Det er blitt en utendørs utstilling av fotografier tatt med engangskamera, av afghanske barn og unge i Hellas mellom 2012 og 2015. Bildene står nå utstilt utendørs på Skrova, ei øy i Lofoten. 

 

Digital Kveld og Bodøs beste unge gamer 2020 (Bodø) 

Digital Kveld er et satsingsprosjekt for barn og unge mellom 9-14 år på Stormen bibliotek, i Bodø. Målet er å skape en lavterskel og gratis arena for gaming interesserte unge.  
Hvert år arrangerer de Bodøs beste unge gamer med nærmere 200 unge deltagere, og står for alt fra planlegging, gjennomføring til evaluering. 

 

Tor Kristian Nilsen (Tromsø) 

Tor Kristian er en del av filmgruppa på Tvibit. I fjor sommer lagde de en kortfilm som heter Pesticide. Filmen vokste fra en helt tilfeldig ide om et mord på en vakker sommerdag i Tromsø by. På noen få sommeruker ble filmen spilt inn, klip og ferdigstilt, og den er nå nominert til Amandus. 

 

Sam Eglund Newby og Solvei Stenslie (Tromsø) 

Klimakunstfestivalen en gratis og utendørs festival i Tromsø. Målet deres er å øke samfunnets bevissthet av klimakrisen gjennom kreativ engasjement. Med et nytt samarbeid med Holt læringstun har de fått et nytt festivalområde på Tromsøya. 
Klimakunstfestival oppmuntrer til at natur og klimaendringer og deres samfunnspåvirkninger og etiske utfordringer inspirerer kunst og musikk, både blant profesjonelle utøvere og blant hverdagens folk. 

 

Konstanse Fjellvang (Harstad) 

Konstanse har lagd en kortfilm  og skriver selv om denne:  
«Hva er det vi ikke vil vise, som vi synes er kleint og flaut, og hvordan oppfører vi oss når vi er helt alene - og usensurerte? Dette er bakgrunnen for kortfilmen "Et offentlig toaletts hemmelige liv", med et lite, offentlig toalett i Harstad som eneste kulisse, laget med et budsjett på 0 kr.»